Werkgroep Doornenburg zoekt deelnemers voor de workshop ‘Doornenburg door de ogen van haar inwoners’!

Hoe ervaart u als inwoner Doornenburg? Waar bent u trots op, waar voelt u zich prettig, wat zou u graag anders willen zien? We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met Doornenburg en nodigen u dan ook uit om deze te delen in de workshop “Doornenburg door de ogen van haar inwoners”. Om de leefbaarheid in Doornenburg te kunnen vergroten is de Werkgroep Doornenburg een samenwerking aangegaan met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in het kader van het Krachtige Kernen project. In dit project wordt onderzocht hoe de leefomgeving van dorpen moet worden ingericht om de leefbaarheid te optimaliseren. Uw ervaringen met Doornenburg en die van enkele dorpsgenoten dienen als een basis voor dit onderzoek. We hopen dan ook op uw deelname!

De workshop zal op 29 maart om 19:30u in het Ontmoetingscentrum worden gehouden en zal maximaal 2 uur duren. Voor de koffie een drankje wordt uiteraard gezorgd. Wel zult u ter voorbereiding een tiental foto’s van plekjes, ruimtes, gebouwen, objecten, etc. in Doornenburg moeten maken die goed weergeven hoe u Doornenburg als dorp ervaart. De exacte instructie ontvangt u via email, als u zich aangemeld heeft.

Helpt u mee om de Doornenburg leefbaar te houden nu en in de toekomst? We zijn op zoek naar ongeveer 25 deelnemers. De groep moet een goede variatie hebben, gelet op leeftijd, man/vrouw, sinds lange tijd woonachtig in Doornenburg/import en huishoudsamenstelling (met/zonder kinderen).

Schrijf u dan nu in voor deze workshop en stuur een mail naar wonen@werkgroepdoornenburg.nl of bel/app even met tel. 06-53549757. U ontvangt dan alle informatie die u nodig heeft voor deze workshop.

Dit onderzoek is onderdeel van een reeks onderzoeken die in 2018 in Doornenburg worden gehouden. Zo zal er ook een ruimtelijke analyse gemaakt worden door studenten van de HAN. In april zal ook een enquête huis aan huis bezorgt worden om de leefomgeving in kaart te brengen (hoe staat het met de woonvoorzieningen, nieuwbouw, zorg etc). Op basis van de resultaten van alle deelonderzoeken wordt een woon community concept voor Doornenburg opgesteld door het Krachtige Kernen project (KRAKE). Hierin komen op het gebied van de fysieke woonomgeving, de sociale woonomgeving en de voorzieningen aandachtspunten aan bod, waar (zo ver mogelijk) ruimtelijke aanbevelingen worden gegeven, in de vorm van richtlijnen. Deze aanbevelingen zullen we als werkgroep Doornenburg gebruiken om de leefbaarheid in Doornenburg op peil te houden of te verbeteren. U moet hierbij denken aan woonwensen (woningbouw), zorg gerelateerde wensen, verbeteringen met betrekking tot voorzieningen etc.. Deze gefundeerde onderzoeksresultaten zullen we gebruiken om de wensen van de Doornenburgers te motiveren bij de gemeente Lingewaard. Dit is een welkome aanvulling op het Dorpsontwikkelingsplan.

Met vriendelijke groeten,

Werkgroep Doornenburg, thema Wonen                                                                       Martijn Claassen en Bud Joosten

 

Share Button