Doornenburg Gemeenschap van de Toekomst

Donderdag 31 maart aanvang 19.30 uur. Ontmoetingscentrum Doornenburg

Themagroep Duurzaamheid heeft het initiatief genomen zich aan te sluiten bij het project Gemeenschap van de Toekomst. Samen met de bewoners van Doornenburg willen we vijf speerpunten realiseren:

1.  Energieloket op een vast plek en een vaste dag in de week in Doornenburg. Bij het energieloket kunt u terecht met uw vragen over het energiezuinig maken van uw woning.

2.  Opleiden van twee of drie Doornenburgse energieambassadeurs die het energieloket bemensen.

3.  Oprichten van een energiecoöperatie. Doel is het financieel mogelijk maken van gezamenlijke investeringen die gunstig zijn voor individuele bewoners.  Denk aan de voordelen van gezamenlijke inkoop.

4.  Verkennen van kansen en mogelijkheden om te isoleren en duurzaam energie op te wekken. Bijvoorbeeld door het organiseren van ‘warmtewandelingen’.

5.  Onderzoeken van technologische mogelijkheden om – op termijn – als dorp van het gas af te gaan. Bijvoorbeeld door de inzet van aquatermie te combineren met andere oplossingen.  

Doornenburg Gemeenschap van de Toekomst werkt samen met en krijgt ondersteuning van de Provincie, Gemeente Lingewaard, Lingewaard Energie, Waard Wonen, netwerkbeheerders en andere partners.

Op 31 maart willen we u meenemen in onze plannen.

Share Button